Leef jij vanuit vertrouwen of wantrouwen?

Heb je wel eens goed eerlijk naar jezelf gekeken hoe jouw mindset is? Vertrouwen Natuurlijk is dit nooit zwart-wit. Een leven vol vertrouwen is onmogelijk en zou naïef zijn, net als een leven vol wantrouwen je erg paranoïa zou maken. Balans is dus zoals alles in het leven de essentie. Besef dat de mate van vertrouwen veel bepaalt in acties die je wel of niet neemt, beslissingen en dus gevolgen voor de loop van je leven.

De eerste drie jaar van jouw leven bepalen nu nog hoe jij denkt, voelt en handelt

Wanneer je als klein kind geboren wordt, kom je met een grote dosis vertrouwen, want iemand moet voor je zorgen. Een basisvertrouwen. Kun jij je de eerste drie jaar van je leven nog herinneren? Toch zijn deze jaren essentieel voor je ontwikkeling. Ondanks dat jij misschien niets meer weet van deze jaren, zorgen deze jaren er nu voor hoe jij als volwassene denkt, voelt en handelt. Facinerend he?

Vertrouwen onstaat vanuit veiligheid en liefde, wantrouwen door ervaring en afwijzing.

De ontwikkeling heeft te maken met alertheid : je ervaringen. Slechte- of goede ervaringen. Meestal gevormd door negatieve ervaringen. Je lichaam probeert uit elke ervaring te leren en dus zal het in een volgende situatie waarschuwend optreden. Dit is heel gezond en zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je leert op te passen voor vuur.

Maar dit mechanisme zorgt ook voor minder realistische angsten. Ontstaan door bijvoorbeeld schuld, schaamte, kritiek of veroordeling. Dit kan onze angsten dus voeden, die vaak niet realistisch zijn. Dit is een voedingsbron voor boosheid en brengt ons in verleiding de ander te trotseren, uit te dagen, waardoor het vertrouwen weer zal verdwijnen en je onbewust in een selffulfilling prophecy terecht komt.

Hoe kun je vertrouwen op je eigen waarneming? Hoe doe je dat in een wereld van onveiligheid? Er zijn voldoende sluipmoordenaars in je omgeving aanwezig die voor eigen belang jou willen zwart maken, vernietigen of gewoon kwetsen.

Een oplossing is bewust worden in je eigen denken (gedachtes), gevoelens en gedragingen.

Door scherp te reflecteren herken je steeds meer situaties die jou dwars kunnen zitten. De juiste keuzes maken is je overgeven aan je intuïtieve en cognitieve gedachtes. Als je de balans hebt gevonden tussen vertrouwen en wantrouwen ontstaat vanzelf alertheid. Het beschermt je tegen het maken van de verkeerde keuzes in handelen, in gedachtes en gevoelens.

Bovenstaande is allemaal te trainen. Je kunt herkennen wanneer je investeert in wantrouwen en waarom.

Vanuit je kwetsbaarheid kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Wil je weten in hoeverre jij investeert in wantrouwen, vul de uitgebreide test in op mijn website. Je ontdekt dan hoe jij op dit punt scoort op dit punt in je leven.

Test gratis hoeveel jij investeert in Wantrouwen

Even bellen?

Hoewel de ultieme probleemoplosser niet bestaat, is er wel degelijk een hulpverlener die beter bij jou past dan de ander. Wil jij erachter komen of wij een match zijn? Maak dan nu een belafspraak en laat mij jouw angel ontdekken.

Ik begrijp dat het soms lastig kan zijn om de juiste hulpverlener te vinden. Daarom bied ik jou de mogelijkheid om kennis te maken en te bepalen of wij bij elkaar passen. Tijdens ons gesprek zal ik naar jouw verhaal luisteren en ontdekken waar de pijn, stress of obstakels zitten.

Mijn grootste talent is om jouw potentie te zien en kansen te creëren om beter te worden. Dus waar wacht je nog op? Maak nu een belafspraak en ontdek wat ik voor jou kan betekenen!

Ik wil graag eens vrijblijvend bellen

Ben jij klaar voor de grote test?

Een globaal beeld op gebied van de kleinere test met 12 vragen is leuk, maar als jij het aandurft kunnen we écht de diepte ingaan. Echt precies weten hoe hoog jouw zelfwaardering is. Als expert op het gebied van zelfwaardering weet ik precies wat een hoge- of lage zelfwaardering veroorzaakt. Ik daag je uit voor de serieuse test met een waardevolle uitkomst.

Zelfwaardering is de manier waarop je over jezelf denkt en dit beeld kan negatief of positief zijn. Heb je een laag zelfbeeld, dan voel je je vaak tekortschieten. Bij een positief zelfbeeld voel je je goed om wie je bent en accepteer je jezelf met al je sterke én zwakke kanten. Je vindt jezelf oké, los van de prestaties die je levert, je status of je bezittingen. Een hoge mate van zelfwaardering is een belangrijke voorwaarde voor geluk en succes, zowel in je privéleven als in je carrière.

De uitgebreide test duurt ongeveer 20 minuten, maar geeft je een heel concreet beeld hoe het met jouw zelfwaarding staat.  Deze kun je nu geheel gratis maken.

Start de test

Over Ruud

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.