Beste ondernemer: wees wat vaker ziek.

Als eigenaar van een onderneming meldt je je niet zo snel ziek. Je ziet jezelf graag als belangrijkste spil in het web van je bedrijf. Een griepje is gewoon een kleine handicap die wel weer beter wordt.

Hoe ouder de ondernemer wordt des te meer geeft het lichaam signalen af van verweer. Het aantal handicaps groeit en kan zelfs leiden tot hartfalen en andere vervelende ziektes. Een eigenaar van een onderneming wil altijd graag de teugels in handen houden. Hetzelfde beeld zie je terug in de zorg. Huisartsen melden zich niet vaak zelf ziek.

Het is natuurlijk wel te raden waarom een ondernemer minder snel ziek thuis zal blijven

  • Bij de ZZP ondernemer valt het inkomen meteen stil
  • Bij een werknemer is hij/zij slechts betrokken waarvoor deze is aangenomen
  • De werknemer overziet niet het geheel van zijn of haar inspanningen en richt zich alleen op het deel wat bijgedragen wordt.
  • De werkgever heeft de wil om te domineren en niets te kunnen missen wat er gebeurt in het bedrijf (dan maar liever hoestend de vergadering voorzitten)
  • Zichzelf centraal stelt, zeker als er sprake is van een hiërarchisch organisatieprofiel.
  • De werkgevers of zzp’ers leggen zichzelf de druk op door te blijven gaan. Zeker een zzp’er bij wie op uur basis betaald wordt, heeft de neiging niet te luisteren naar symptomen van ongezonde levensstijl.

Ik hoor veelvuldig ontkenningen, smoesjes, niet belangrijk argumenten voorbijkomen. De werkgever heeft last en verandert zijn leefstijl niet. Ook als er diverse symptomen hun ongezonde levensstijl hebben aangekondigd.

Ondernemers scoren vaak laag in het Respectdeel van zelfwaardering. Met name bij kwetsbaarheid en/of integriteit krijgen ondernemers vaak een lage score te zien. Jammer, want ze kunnen nog zoveel zelfvertrouwen laten zien, het deel van respect blijft ver achter. Respect voor zichzelf, als voorbeeld en voor de omgeving. Vandaar dat een ondernemer vaak lager scoort in zelfwaardering.

Wil jij weten hoe hoog je scoort in zelfwaardering?

Maak de online uitgebreide test en ervaar hoe hoog je scoort op integer zijn. Integer zijn, integer handelen is een belangrijke pijler van het totaalbeeld van zelfwaardering.

Doe de GRATIS online test.

Het kost je circa 20 minuten om deze vragen te maken en geeft je zo enorm veel inzicht.

Als jij als werkgever of zzp’er jezelf serieus neemt mag je best thuisblijven als jij je niet lekker voelt. Als je het goed georganiseerd hebt gaat het ondernemen gewoon door. Voor de zzp’er is het raadzaam onproductieve uren mee te nemen in hun tariefberekening. Dat geeft rust als het een keertje niet lukt om te werken.

Even bellen?

Hoewel de ultieme probleemoplosser niet bestaat, is er wel degelijk een hulpverlener die beter bij jou past dan de ander. Wil jij erachter komen of wij een match zijn? Maak dan nu een belafspraak en laat mij jouw angel ontdekken.

Ik begrijp dat het soms lastig kan zijn om de juiste hulpverlener te vinden. Daarom bied ik jou de mogelijkheid om kennis te maken en te bepalen of wij bij elkaar passen. Tijdens ons gesprek zal ik naar jouw verhaal luisteren en ontdekken waar de pijn, stress of obstakels zitten.

Mijn grootste talent is om jouw potentie te zien en kansen te creëren om beter te worden. Dus waar wacht je nog op? Maak nu een belafspraak en ontdek wat ik voor jou kan betekenen!

Ik wil graag eens vrijblijvend bellen

Over Ruud

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.