Beste ondernemer: wees wat vaker ziek.

Als eigenaar van een onderneming meldt je je niet zo snel ziek. Je ziet jezelf graag als belangrijkste spil in het web van je bedrijf. Een griepje is gewoon een kleine handicap die wel weer beter wordt.

Hoe ouder de ondernemer wordt des te meer geeft het lichaam signalen af van verweer. Het aantal handicaps groeit en kan zelfs leiden tot hartfalen en andere vervelende ziektes. Een eigenaar van een onderneming wil altijd graag de teugels in handen houden. Hetzelfde beeld zie je terug in de zorg. Huisartsen melden zich niet vaak zelf ziek.

Het is natuurlijk wel te raden waarom een ondernemer minder snel ziek thuis zal blijven

  • Bij de ZZP ondernemer valt het inkomen meteen stil
  • Bij een werknemer is hij/zij slechts betrokken waarvoor deze is aangenomen
  • De werknemer overziet niet het geheel van zijn of haar inspanningen en richt zich alleen op het deel wat bijgedragen wordt.
  • De werkgever heeft de wil om te domineren en niets te kunnen missen wat er gebeurt in het bedrijf (dan maar liever hoestend de vergadering voorzitten)
  • Zichzelf centraal stelt, zeker als er sprake is van een hiërarchisch organisatieprofiel.
  • De werkgevers of zzp’ers leggen zichzelf de druk op door te blijven gaan. Zeker een zzp’er bij wie op uur basis betaald wordt, heeft de neiging niet te luisteren naar symptomen van ongezonde levensstijl.

Ik hoor veelvuldig ontkenningen, smoesjes, niet belangrijk argumenten voorbijkomen. De werkgever heeft last en verandert zijn leefstijl niet. Ook als er diverse symptomen hun ongezonde levensstijl hebben aangekondigd.

Ondernemers scoren vaak laag in het Respectdeel van zelfwaardering. Met name bij kwetsbaarheid en/of integriteit krijgen ondernemers vaak een lage score te zien. Jammer, want ze kunnen nog zoveel zelfvertrouwen laten zien, het deel van respect blijft ver achter. Respect voor zichzelf, als voorbeeld en voor de omgeving. Vandaar dat een ondernemer vaak lager scoort in zelfwaardering.

Wil jij weten hoe hoog je scoort in zelfwaardering?

Maak de online uitgebreide test en ervaar hoe hoog je scoort op integer zijn. Integer zijn, integer handelen is een belangrijke pijler van het totaalbeeld van zelfwaardering.

Doe de GRATIS online test.

Het kost je circa 20 minuten om deze vragen te maken en geeft je zo enorm veel inzicht.

Als jij als werkgever of zzp’er jezelf serieus neemt mag je best thuisblijven als jij je niet lekker voelt. Als je het goed georganiseerd hebt gaat het ondernemen gewoon door. Voor de zzp’er is het raadzaam onproductieve uren mee te nemen in hun tariefberekening. Dat geeft rust als het een keertje niet lukt om te werken.

Even bellen?

De ultieme probleemoplosser bestaat niet. Maar de ene hulpverlener past wel beter bij jou dan de ander. Of het klikt, weet je eigenlijk pas als je elkaar spreekt. Ja toch? Maak gewoon een belafspraak. Dan hebben we ook jouw kant van het verhaal en kun je makkelijker en sneller bepalen of je met mij in zee wilt. Mijn grootste talent? Ik ontdek jouw angel, welke pijn doet, in de weg zit of voor stress zorgt. Ik maak hem voor je zichtbaar, ondersteun je, zodat jij het zelf kunt bewerken en verwijderen. Mijn kracht is kansen zien om beter te worden!

 

Ik wil graag eens vrijblijvend bellen

Contact

Ruud van Lent
Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Doe de gratis test en kijk hoe het nu ├ęcht met je gaat. Gratis Test
Nee dank je.