Te kort aan intimiteit zorgt voor verloedering van relaties

Na het millennium zijn wij massaal in de aanhoudende stress geschoten. Wij willen alles beheersen, controleren en uiterst goed aanpakken. Moeders die vele ballen hoog houden en vaders die zich hebben te concentreren op het gezinsleven in plaats van gericht zijn op het werk. Ondernemers hebben nog moeite om de taak op zich te nemen om ook te zorgen voor het gezin. Veel mannen doen nog steeds geen huishouding  of zorge voor de kinderen op zich nemen. De jongere generatie zie je wel al snel schakelen naar het verdelen van de taken. Gelijkwaardigheid staat bij hen centraal. Boven de vijftig jaar hebben we vaak nog te maken met de generatie waarbij deze gelijkheid niet als normaal wordt beschouwd. Het is natuurlijk mooi, dat de jongere generatie sneller schakelt naar gelijkwaardigheid, echter het kent ook een keerzijde. 

Bij streng christelijke gezinnen is het nog steeds normaal, zoals het 2000 jaar geleden is opgezet. De moeder zorgt voor de kinderen en de huishouding. Mama maakt het eten klaar en papa werkt, werkt en werkt. Hij zorgt voor de financiën. zodat moeder ongehinderd boodschappen kan doen. De vaders komen laat thuis en zijn vaak uitgeput. Er is een groot verschil te merken in ontwikkeling tussen de vader en moeder. Deze ongelijkwaardigheid kost erg veel ongezonde afhankelijkheid. 

Of je nu kijkt naar het verleden of het heden, er zijn veel verschillen in het bleven van intieme momenten tussen partners. Veel jonge gezinnen geven hun samenzijn tegenwoordig vrij snel op. Scheiding is dan vaak het vervolg. Wat heeft dat nu te maken met de beleving van onze intieme momenten? Bij ons in onze cultuur is seks nog steeds een taboe. Er wordt niet echt over gesproken of onderhandeld. Ja je leest het goed, onderhandeld. Door het tijdgebrek en verdeling van de taken blijft er vaak nog maar weinig tijd over om elkaar te beminnen. Hoe jonger de koppels zijn des te makkelijk raken ze nog opgewonden, echter boven de 50 jaar neemt deze erotische reis een boemeltreintje in plaats van de TGV. Dus heb je erg veel tijd nodig om elkaar te beminnen. Doordat seks vaak nog een taboe is in onze communicatie, schieten we tekort. Terwijl seks het enige instrument is om jezelf een momentje van ontlading te gunnen. Het bevordert onze gelukshormonen. 

Masturbatie is een oplossing om tijdens je drukke werk nog even bij jezelf een heerlijk moment op te roepen. Als masturbatie veelvuldig wordt toegepast om te ontladen wordt je verslaafd aan het moment van klaarkomen. Vaak zie je dat terug bij personen die onzeker zijn. Onzeker in het leven staan en onzeker over relaties. Masturberen is dan de enige optie, echter het wordt ongezonde afhankelijkheid. Veelvuldig masturberen zorgt ook voor afname kwaliteit in seksuele relaties. Het kan zelfs gaan frustreren en impotentie opleveren. Masturberen is fijn, echter niet om je even goed te kunnen voelen, om even je onzekerheid te vergeten of je rotgevoel. 

Ik schreef al, dat in de vorige eeuw meestal sprake was van de man die vreemdgaat. IN deze eeuw is het meer gelijkwaardiger geworden. Vreemdgaan is ook een behoefte zoeken aan aandacht en vaak is het een component van erkenning. Als jij je in je jeugd veel afgewezen voelt en dat gevoel herhaald zich in je relatie, is het heerlijk om even door een ander weer erkend te worden. Verliefdheid zijn momentopnames en zorgen voor verwarring. Vaak maakt scheiden en samengaan met een ander het niet eenvoudiger of gewenster. Je hebt het gevoel van afwijzing namelijk niet weten om te buigen, te utiliseren. Gevoel van afwijzing, wat vaak ten grondslag ligt bij vreemdgaan, is een mindset welke levenslang aanwezig kan blijven, mits je het gaat bewerken. Mits je jouw zelfwaardering gaat verhogen. Vreemdgaan is een korte termijn oplossing. 

Te weinig tijd voor onze intieme behoeften is eigenlijk een groter probleem. Jonge gezinnen hebben nauwelijks de rustige momentjes om elkaar te kunnen beminnen. Daarnaast is er nog een verschil in beleving tussen jonge mannen en vrouwen. Jonge mannen komen in het algemeen sneller klaar dan oudere mannen. Jonge vrouwen hebben vaak weer meer tijd nodig om uit het denken te raken en zich volledig te kunnen storten in de opbouw van hun orgasme. De man wil snel en vaak, terwijl de behoefte van de vrouw vaak langzaam en kwalitatief is. Dus meer aandacht voor hen. Dat kun je oplossen door daar over te praten met elkaar. We worden vaak hormonaal aangestuurd, dus hebben we te leren doceren, te leren af te stemmen. Daar heb je communicatie bij nodig. Het gaat om de kwaliteit van de beleving en niet om de kwantiteit. Dat botst, want de man wil graag zoveel mogelijk klaarkomen omdat het hun gevoel van eigenwaarde opvijzelt. 

Daarnaast is het nog het probleem, dat je vaak je fantasie opzoekt bij andere seksuele verlangens. Trio, groepsseks, sm, zijn vormen van anders omgaan met intimiteit. Uit onderzoek blijkt, dat de mens eigenlijk niet monogaam is. Het christelijk geloof is de spelbreker, waardoor de huwelijksbelofte tot de dood ons scheidt erg beklemmend is. Neen, we hebben nog erg veel te leren over onze intieme behoeftes. In ieder geval is de mens van nu of oververzadigd of tekort schietend. Het wordt tijd, dat dit thema de aandacht krijgt die het verdient.   

Over Ruud

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.