Wat opgelicht worden mij leerde

In mijn vorige blog schrijf ik over de balans te zoeken tussen vertrouwen en wantrouwen. Ik stel het zelfs als de essentie van het leven. Door je alertheid wat je ontwikkelt vanuit ervaringen, groeit je zelfvertrouwen. Toch kun je overvallen worden door oplichters. Al ben je nog zo alert het kan je overkomen in situaties waarbij je snel moet handelen en niet alert bent op wat er gebeurt.

Op zondag kwam mijn riool naar boven. In de spoelbak en toilet stroomde het water over. Ik zocht op google naar een ontstoppingsbedrijf en trog gelijk de eerste die snel aanwezig kon zijn. Na 2 uur wachten had ik al gealarmeerd kunnen zijn. Helemaal toen hij kwam met uitbetaling in meters spiraal dat hij gebruikte. Tot mijn verbazing ging hij naar het putje in mijn achtertuin om daar de spiraal naar binnen te brengen. Alweer een moment van gewaarschuwd kunnen zijn. Hij was aan het werk en het duurde alles bij elkaar 1 uur. Het waterpeil zakte weer en ik kon doortrekken. Denkende dat het nu opgelost was. Of ik even de factuur wilde pinnen. Ik schrik enorm van het bedrag, want hij bracht de meters in rekening en ik kreeg de eerste 5 gratis. Een bedrag van 1100 euro werd afgeschreven.

Voldoende signalen om gewaarschuwd te zijn. Toch is het mij, de allesweter en specialist over vertrouwen, het overkomen opgelicht te zijn.

Want in de avond kwam het euvel weer terug. De gemeente gebeld en twee man kwamen langs om te peilen waar het euvel zich bevond. Iedere loodgieter weet, dat er ergens in de grond een ontstoppingsputje zit, waar je in moet kijken om het euvel te vinden. Staat het vol water dan is er een probleem op gemeentegrond en anders ligt het in huis. Met camera’s is vastgesteld dat het de aansluiting op de straatriool betrof, dus gemeentegrond. Vervolgens liet hij mij zien waar de oplichter gewerkt had, namelijk in de afwatering van regenwater, waar ergens een ton in de tuin het water verzamelde en waar de spiraal lekker rondjes had gedraaid om zo aan de 20 meter te komen. Het enige wat ik nog doen is aangifte bij de politie.

Dat geld is zonde en weggegooid echter waar ik erg boos over was, is dat het mij is overkomen. De nuchtere persoon die altijd op zijn hoede is. Niet dus. Ik was boos op mezelf.

Is nu mijn wantrouwen toegenomen? Hier kan ik volmondig JA op zeggen. Echter te blijven hangen in de achterdocht is niet mijn ding. Ik zie het als een enorme les om tijd te nemen, ook al staat het water tot je lippen. Voeding geven aan achterdocht is het begin van de ontwikkeling van je alertheid. Het heeft in ieder geval opgeleverd dat ik meer tijd uittrek om na te denken. Google is dus een gevaarlijke omgeving, want zij geven een podium voor oplichters. De politie meldde dat het erg veel voorkomt. Er blijken meer oplichters te zijn, dan betrouwbare mensen. Nooit geweten dat het zo massaal voorkomt en dat stelt mij enigszins gerust, dat mijn alertheid groeit op mijn ervaringen. Daarvoor moet en blijft het mis gaan.

Paranoïde is een stoornis waarbij je voortdurend alleen in de achterdocht of het wantrouwen blijft hangen, zonder een zuchtje zelfvertrouwen. Dat brengt je niets. Dus af en toe opgelicht worden geeft je een zetje om alert te blijven. Vertrouw altijd op je zelf, dat levert je meer op dan te blijven wantrouwen.  

Over Ruud

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.