Heb je als ZZP-er meer kans op een burn-out?

Zzp’ers werken per week gemiddeld 6 uur meer en ze gaan helemaal op in hun werk. Als Zzp-er werk je zonder personeel, dus ook zonder collega’s. Je draagt de volledige verantwoording en kunt dingen niet makkelijk even bij een collega neerleggen. Heb je als zzp-er nou meer kans op een Burn-out?

Een belangrijke reden voor het ontstaan van een burn-out is een steeds toenemende en langdurige werkdruk, waarbij er geen tijd meer is voor ontspanning. Zzp’ers blijken overwegend fitter en gelukkiger te zijn in hun werk en ze ervaren meer flexibiliteit en gevarieerde werkzaamheden. Toch lopen werk en privé bij steeds meer zelfstandig ondernemers door elkaar. Je zorgt voor je eigen inkomen. Het werk gaat ’s avonds en in het weekend gewoon door om je opdrachtgevers tevreden te stellen.

Herken wanneer een burnout aan het ontwikkelen is

Een burn-out ontstaat geleidelijk en denk hier bijvoorbeeld aan de volgende signalen.

  • Je ben na je werk echt moe, of misschien zelfs al voor je eraan begint.
  • Je hebt steeds minder zin om te gaan werken.
  • Je wordt vergeetachtig, prikkelbaar.
  • Je kunt je slecht concentreren.
  • Je krijgt vaker last van conflictsituaties of woordenwisseling
  • Problemen voelen echt als problemen en zie je niet meer als uitdagingen
  • Dingen waar je je hand vroeger niet voor omdraaide, worden een opgave

De extra gevolgen voor ZZP-er met Burn-out

Logisch dus dat je enorm veel baat hebt om vroegtijdig de signalen te herkennen en niet te bagatelliseren. Signalen van een burn-out gaan vaak gepaard met mentale, maar ook met fysieke klachten. Hierdoor loop je het risico bepaalde werkzaamheden niet meer uit te kunnen voeren of zelfs langdurig uit de running te zijn.

Vaak stel je taken die al een tijd liggen, zoals uw administratie of uw visie, nog langer uit. Je gaat met lood in je schoenen aan het werk en uw effectiviteit gaat achteruit. Rekeningen stapelen zich op en je kunt je klanten geen garanties meer geven.

De ziekteduur van iemand met een burn-out is gemiddeld 6 maanden. Na die 6 maanden ben je vaak nog niet helemaal hersteld. Iedere ziektedag kan je honderden euro’s aan misgelopen opdrachten kosten. Bovendien kun je bepaalde opdrachten niet afronden of je administratie komt eronder te lijden. Een burn-out kan in totaal dus veel kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn.

Zoals ik ook al uitlegde in mijn artikel over de échte oorzaak achter een burn out, speelt een lage(re) zelfwaardering (ik bedoel niet zelfvertrouwen!) een zeer grote rol die vaak volledig onderschat wordt of zelfs helemaal niet bekend is.

Je kunt nog zoveel zelfvertrouwen hebben, echter is dit geen garantie voor een hogere zelfwaardering. Het is een complex geheel aan manseigenschappen die de hoogte van je zelfwaardering garandeert. Als je als zzp’er te maken hebt met een lage zelfwaardering maak je vaak verkeerde keuzes of heb je het juist erg moeilijk om keuzes te maken.

Voorkom het rampscenario als je als zzp’er te maken krijgt met een lage zelfwaardering. Vraag om hulp en v verhoog je zelfwaardering. Je gaat beter in je vel zitten en gaat beter presteren. Dat voelt goed en geeft je ruimte. Bepaal eerst even hoe hoog je zelfwaardering is.

Net als je alle andere risico’s in kaart brengt voor je bedrijf, neem jezelf eens onder de loep en doe mijn gratis test.

Ik heb burn-out klachten en wil liefst even met je bellen.

Doe gratis de uitgebreide test

En wil je meer weten? Neem dan eens contact met mij op! Mail me of maak via de site een belafspraak.

Ben jij klaar voor de grote test?

Een globaal beeld op gebied van de kleinere test met 12 vragen is leuk, maar als jij het aandurft kunnen we écht de diepte ingaan. Echt precies weten hoe hoog jouw zelfwaardering is. Als expert op het gebied van zelfwaardering weet ik precies wat een hoge- of lage zelfwaardering veroorzaakt. Ik daag je uit voor de serieuse test met een waardevolle uitkomst.

Zelfwaardering is de manier waarop je over jezelf denkt en dit beeld kan negatief of positief zijn. Heb je een laag zelfbeeld, dan voel je je vaak tekortschieten. Bij een positief zelfbeeld voel je je goed om wie je bent en accepteer je jezelf met al je sterke én zwakke kanten. Je vindt jezelf oké, los van de prestaties die je levert, je status of je bezittingen. Een hoge mate van zelfwaardering is een belangrijke voorwaarde voor geluk en succes, zowel in je privéleven als in je carrière.

De uitgebreide test duurt ongeveer 20 minuten, maar geeft je een heel concreet beeld hoe het met jouw zelfwaarding staat.  Deze kun je nu geheel gratis maken.

Start de test

Ik wil graag eens gebeld worden

Vul onderstaande velden in
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Voorkeur dagdeel
Je bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Over Ruud

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.