Mijn levenservaringen, wat ik geleerd heb

Rechtvaardigheid

Rechtvaardigheid en eerlijkheid zijn niet belangrijk in het leven. Je oordeelt altijd vanuit je eigen perceptie. Daarom kan voor de een het rechtvaardig zijn en voor de ander onrechtvaardig. Je komt dan vervolgens altijd in een juridische strijd. Daarom zijn deze kenmerken niet bepalend voor je geluk of wie jij denkt die je bent.

Zelfvertrouwen

Ik hou van uitersten om mijn zelfvertrouwen mee op te krikken. Ik moet alles altijd snappen, maar vergeet vaak de intentie mee te nemen. Als de intentie zuiver is vervagen grenzen. Dan kun je ook anders oordelen. Alleen zijn je kaders dan anders dan die van anderen. Daarom is het een kunst om de mening van anderen niet jouw mening te laten zijn.

Gevoel van Afwijzing

Gevoel van afwijzing is blijvend. Levenslang raak je dat gevoel niet kwijt. Het ontstaat vlak na je geboorte en blijft tot je dood toe aanwezig. Dit gevoel is dan ook vaak verantwoordelijk voor je gedrag, wat je laat zien. Door deze twee te scheiden kun je wel degelijk leven met een gevoel van afwijzing en voor jezelf je gedrag bij te sturen, zodat het acceptabel is. Het is een voortdurend spel tussen gevoel en gedrag.

Gevoeligheid voor ziektes

Gevoeligheid voor depressie, burn-out, ziektes hebben vaak een oorsprong in welke genen je met je meedraagt. Toch is de uiting van ziektes van je omgeving afkomstig. Als je gevoelig bent voor depressies, dan kun je wel degelijk zelf positiever hiermee omgaan door inzicht te krijgen in jouw specifieke psyche en opvoeding. 

Kwaliteiten

Kwaliteiten die jij hebt worden benoemd door jou en zijn niet afhankelijk van de mening van een ander. Een ander zal altijd een andere uitleg hebben. Vandaar dat er veel conflicten blijven bestaan. Jezelf trouw blijven en al je ontdekkingen scheiden van de ander is de kunst van het leven.

Vertrouwen

Vertrouwen gaat altijd gepaard met wantrouwen. De kunst en zoektocht is om die twee tegenstellingen in balans te krijgen. Je hebt wantrouwen nodig om alert te zijn. De ander vertrouwen doe je pas als het klikt tussen jullie, ook al wordt dat voortdurend op de proef gesteld. Je ervaart pas echt vertrouwen als je na conflicten een beter gevoel overhoudt. Wantrouwen is ook nodig om jezelf te kunnen respecteren. Breng balans tussen vertrouwen en wantrouwen is de boodschap.

 

Normen & waarden

Als normen & waarden de leidraad van het leven zijn, zal je niet vrij kunnen leven. Het beïnvloedt tevens je keuze momenten. Door buiten de grenzen te denken en het mogelijk te maken wat dat met je doet, kun je leren omgaan met destructieve gedachten. Door je vast te bijten in: wat hoort, loop je vast in de zoektocht naar wie jij bent en wilt zijn.

Frustraties

Frustraties zijn noodzakelijk om te leren en zorgen voor overwinnen en voor verliezen. Ook hierbij geld de balans te vinden en je frustraties gezond te beleven. Dat betekent in de praktijk veel experimenteren en buiten kaders denken.

Respect

Respect is een leerproces welke voortdurend beïnvloed wordt door je omgeving. Stel je vooral niet te afhankelijk op. Zoek een uitweg in je afhankelijkheid en vermijd ongezonde afhankelijkheid. Respect is niet af te dwingen, zoals ze bij voetbal doen. Dat levert tegengestelde resultaten en wordt het respectloos. Respect is enorm moeilijk want je leert het van volwassenen en die presenteren het tegenovergestelde. Laat je niet gek maken oordeel zelf.

Integriteit & kwetsbaarheid

Integriteit is zeldzaam.. Integer handelen is afhankelijk van je intentie. Veel beroepen verbieden het om integer te handelen. Kwetsbaarheid is erg krachtig. Het mogen maken van fouten is onze les in het leven. Toestaan dat anderen ook fouten mogen maken is een groei. Iedereen kan zich kwetsbaarheid aanleren. Het vereist de nodige lef en moed. Durf over je eigen grenzen heen te stappen. Het heeft mij enorm veel positiefs gebracht.

Begrippen zoals Liefde, geluk, houden van

Praten over liefde en houden van is zinloos omdat ieder mens een eigen interpretatie heeft. Het gevoel is ontstaan en ontwikkeld tijdens de eerste 25 jaar van je leven. Ben je ouder dan herken je een andere waarheid. Ben je boven de 60 jaar dan krijgt het weer een ander gezicht. We blijven levenslang zoeken naar antwoorden over liefde, vrede en houden van. Hetzelfde geld voor geluk.

Geduld

Geduld is een schone zaak. Van impulsief gedrag groeien naar geduld en observatie levert informatie op waar jij je eigen oordeel op kan loslaten en ideaal voor het maken van keuzes. Met name ingrijpende keuzes vergt geduld en analyse. In deze gehaaste economie moet je echt op je hoede zijn.

 hoe ik mijn leven zie

Contact

Ruud van Lent
Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.