Psychotherapie

Soms zit je probleem diepgeworteld in jezelf en heb je er voortdurend last van. Vaak komt het voort uit ervaringen uit je verleden. Je hebt het verleden te verwerken, of een plaatsje te geven.

Wat is psychotherapie

Psychotherapie is een vorm van gesprekstherapie. Als je psychotherapie krijgt, voer je een aantal gesprekken met een therapeut. Dat is meer dan 'gewoon praten': je leert in psychotherapie onder andere wat je zelf kunt doen om jouw klachten te verminderen. 

Een psychotherapist of therapeut is een geschoolde professional om mensen te helpen met diverse mentale problemen, zoals angsten, depressie, stress, negatief zelfbeeld, lage zelfwaardering en andere vervelende gevoelens. Psychotherapie noemt men ook een gesprekstherapie waarbij je bewust wordt hoe jij in het leven staat, wat je bezighoudt, waar je interesses liggen. Je wordt bewust van je eigen mindset, welke al vanaf je geboorte zich heeft ontwikkeld. 

Vaak heb je al jaren ergens last van. Iets wat steeds terugkeert. Bijvoorbeeld een gevoel van afwijzing, angst, frustraties, woede, schuldgevoelens. Steeds keert de "mentale pijn" terug en blijf je last houden. Je wilt het vervelende gevoel of de pijn kwijt.  

Mijn werkwijze is net zolang blijven zoeken naar de "angel" van je probleem, om vervolgens je bewust te maken van de kern van het probleem. Op deze manier kun je, onder begeleiding, zoeken naar mogelijkheden om het probleem om te zetten in een aanvaardbare situatie. Ik maak vaak gebruik van het biopsychosociale model welke blijft zoeken naar de "pijn" of de oorzaak van je gedrag, of probleem.   

Je kunt pas een stap voorwaarts zetten als je de vorige hebt losgelaten.

Waarom kies je mij als hulpverlener?

In eerste instantie heb ik zelf een rugzak vol vervelende ervaringen. Van misbruik tot mishandeling. Mijn grootste probleem is het gevoel van afwijzing. Dat zorgt ervoor dat ik te veel van mijzelf eis, pleasegedrag kan vertonen, liefdesverdriet ervaar. Ik ben er overheen gegroeid en ik heb het proces uitvoerig van diverse kanten weten te belichten, zodat ik een ander effectief kan helpen. Ik ben in staat de angel van je pijn, ellende snel te zien en samen met jou eraan te werken dat ook jij een gelukkig leven kan leiden. Mijn andere rugzak zit vol resultaten van studies, onderzoek en ontwikkelingen uit de psychologie en pedagogiek.

Uiteraard gaat het om de “klik”. Het belangrijkste instrument is of jij je veilig voelt bij mij. Veilig om met mij te delen en veilig om te kunnen groeien. Een “klik” is een intuitief gevoel. Ieder mens heeft zijn vervormingen en de mijne kunnen de “klik” te niet doen. Mijn intentie is om liefdevol, empatisch met je aan de slag te gaan. Mijn communicatie is vaak provocatief en direct, om delen in jezelf die verstoringen veroorzaken, aan te pakken.

Lees de recensies over mijn werk. 

    Ik wil graag eens vrijblijvend bellen

Kwalificatie

Ruud is aangesloten bij Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) en is aangesloten bij de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP). Ruud heeft Algemene Psychotherapie Wetenschappen (ECP) en Integratieve Psychotherapie gestudeerd (IP). Aangevuld met opleidingen Klinische neuropsychologie, Ontwikkelingspsychologie.

Ervaring

Ervaring in Integratieve PsychotherapieCognitieve Gedragstherapie CGT,  EMDR therapie, SysteemtherapieSchematherapie, ACT Welbevindentherapie. Ruud biedt hulp aan volwassenen, relaties, ouderen, jongeren.

Regio Noord-Brabant, Waalwijk, Den Bosch, Tilburg, Breda, regio Zuid-Holland: Rotterdam, Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee.

Contact

Ruud van Lent
Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Telefoonnummer: 06 - 10 266 452
E-mailadres: info@ruudvanlent.nl
linkedIn
Sluiten

Loop jij kans op een burn out?

Wil jij weten hoe het écht met jou gaat en of jij kans loopt op een burn-out?

Met onze gratis burn-out test kun jij binnen enkele minuten ontdekken hoe het met jouw mentale gezondheid gesteld is. De test bestaat uit 12 vragen die jou helpen bij het herkennen van signalen en symptomen van burn-out.

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij jouw eigen welzijn en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé.
Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het écht met jou gaat en voorkom dat je overbelast raakt.
Start GRATIS test
Nee dank je.